Перейти до основного вмісту

Новини NASA

NASA

Landsat 9 - спільна місія NASA та Геологічної служби США (USGS), яка розпочалася  27 вересня 2021 року, зібрав свої перші світлові зображення Землі.

Фотографії, придбані 31 жовтня, доступні онлайн. Вони дають попередній перегляд того, як місія допоможе людям управляти життєво важливими природними ресурсами та розуміти наслідки зміни клімату, додаючи до безпрецедентних даних Landsat, які охоплюють майже 50 років космічних спостережень.

"Перше світло - це велика віха для користувачів Landsat - це перший шанс реально побачити якість, яку забезпечує Landsat 9. І вони виглядають фантастично", - сказав Джефф Масек вчений проекту Landsat 9 NASA в Центрі космічних польотів Годдарда. “Коли у нас Landsat 9 працюватиме в координації з Landsat 8, це буде стільки даних, що дозволить нам відстежувати зміни нашої рідної планети кожні вісім днів."

Landsat 9 має два прилади, які знімають знімки: Operational Land Imager 2 (OLI-2), який виявляє видиме, ближнє інфрачервоне та короткохвильове інфрачервоне світло в дев'яти довжинах хвиль, та тепловий інфрачервоний датчик 2 (TIRS-2), який визначає термальний радіація у дві довжини хвиль для вимірювання температури поверхні Землі та її змін.

Ці інструменти дозволять користувачам Landsat 9 отримати важливу інформацію про здоров'я сільськогосподарських культур, використання іригації, якість води, тяжкість лісових пожеж, знеліснення, відступ льодовиків, розширення міст та інших.

Детальніше за посиланням: NASA, USGS Release First Landsat 9 Images | NASA