Перейти до основного вмісту

GIS Day 2023. Кіберджура

gis

Святкуйте День ГІС, організувавши подію у своїй організації, школі чи громаді. Поділіться тим, як ГІС допомагає вам аналізувати інформацію про Землю, дає інформацію для прийняття рішень і створює позитивний вплив. Демонструйте свої досягнення та рекламуйте реальні ГІС-додатки.

Збережіть дату 15 листопада 2023 року, зареєструйся на захід "GIS Day"
Відкривайте, святкуйте та досліджуйте все, що стосується ГІС, 15 листопада 2023 року. Продемонструйте її різноманітні можливості для своєї спільноти та поширте ентузіазм щодо ГІС, картографування та відчуття місця, яке дає нам геолокація.

Місяць кібербезпеки Кіберджури – 2023: Життєвий шлях історичних постатей в українському кіберпросторі.

Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді спільно з мережною ГО "Міжнародна академія геоінформатики" в рамках "Місяця кібербезпеки – 2023" о 16:00 15 листопада 2023 року презентує підхід до формування українського кіберпростору, української ідентичності, початкової військової підготовки та екологічного виховання під час заходу на тему: “Українські аерокосмічні і кібернетичні внески в період зародження й розвитку ГІС-технологій”

Захід приурочено до Всесвітнього дня географічних інформаційних систем (15 листопада 2023 року Всесвітній день ГІС - GIS Day) та польоту Леоніда Каденюка. 

Участь в online-форматі можлива після реєстрації у GoogleForms

kiberdzhura

Згідно умов проєкту МАІ “Місяць кібербезпеки Кіберджури – 2023: Життєвий шлях наших героїв в українському кіберпросторі” Львівський ліцей імені Героїв Крут цьогоріч презентує учнівські роботи у формі проєктів ArcGIS StoryMaps, присвячених внеску українських науковців у розвиток галузей, на перетині яких власне й зародилися ГІС-технології, а саме – аерокосмічної галузі (зокрема, внесок Сергія Корольова) та кібернетики (Віктор Глушков). Особливістю цих проєктів є те, що окрім традиційних джерел, опрацьована усна історія, а саме розповідь свідка наукових подвигів Корольова і Глушкова – професора, доктора економічних наук Соловйова В’ячеслава Павловича, з яким ліцеїсти спілкувалися в онлайн-режимі. Також в ході роботи над проектом ліцеїсти вивчають і використовують сучасні методи і технології графічного дизайну, відеомонтажу, системи штучного інтелекту, космічної розвідки тощо на платформі КіберДжура - Славутич GIS портал

Під час заходу кіберкадети – ліцеїсти 11 класу Львівського ліцею ім. Героїв Крут планують зробити перший тестовий крок в командно-штабній грі "Кіберджура-Форсайт": Оцінювання наслідків надзвичайних ситуацій з використанням засобів дистанційного зондування Землі (на прикладі застосування ArcGIS Image Server для аналізу підриву греблі Каховської ГЕС російськими воєнними злочинцями-окупантами).